Clitoris: alles wat je moet weten over het genotsknopje

clitoris en orgasme

Het bestaan van de clitoris.

We weten dat de clitoris een vrouwelijk lichaamsdeel is, ergens in de onderste regionen van een vrouw. Maar de clitoris zoals we die vandaag kennen en liefhebben, werd pas in 1998 ontdekt .

Op de één of andere manier is het in de afgelopen eeuwen gelukt om het bestaan van de clitoris steeds weer te ontkennen. Terwijl er toch echt wel berichten zijn dat ook in die tijd door mensen de conclusie werd getrokken dat het vrouwelijk lichaam haar genot verleende aan het bestaan van de clitoris.

De een na de andere man (!) claimde de clitoris te hebben ontdekt. De Venetiaanse anatoom Renaldus Columbus noemde in 1559 het penis-achtige knobbeltje dat verborgen tussen de labia majora aan de voet van de venusheuvel ligt de Amor Veneris, de liefde van Venus. Dit is de plaats van het vrouwelijk genieten, voegde hij er aan toe en geen mens die dat in twijfel trok. Zijn collega Gabriele Falloppio, naar wie de eileiders, tuba Falloppi, zijn genoemd, beweerde in 1561 de clitoris als eerste te hebben ontdekt.

In 1905 heeft Sigmund Freud ons opgezadeld met de theorie dat er naast het clitoraal orgasme ook een vaginaal orgasme bestaat. Een meisje moest de ware bevestiging van haar vrouw zijn in haar vagina zoeken volgens hem. Daardoor ontstond in die tijd het idee dat het vaginale orgasme de volwassenheid van een vrouw bewijst, een stelling die de mannen vast heel goed aanstond. Vrouwen die alleen clitoraal kunnen klaarkomen zouden in hun genitale fase (4 a 5 jaar oud) zijn blijven steken.

Verdwijnen van de clitoris.

Het verdwijnen van de clitoris werd nogmaals geprobeerd in 1947 toen Dr. Charles Mayo Goss het uit de anatomische diagrammen wiste in de 25e editie van het Gray’s Anatomy-handboek over menselijke anatomie. Dit was belangrijk omdat het Gray’s Anatomy-handboek algemeen werd beschouwd als de gids over anatomie in de medische wereld, en het verdwijnen van de clitoris betekende dat het destijds volledig uit de kennis van medische studenten en gezondheidswerkers werd gewist. De vulva stond nog wel afgebeeld, maar het genotsknopje was compleet verdwenen.

Maar vrouwen kunnen juist alleen clitoraal klaarkomen, beweerden eerst Kinsey en later Masters en Johnson rond de jaren vijftig. Shere Hite toonde in 1976 aan dat teleurstellend weinig mannen van de clitoris afwisten. Toch stond de vagina nog niet buitenspel. Zo ontstond er een wetenschappelijke controverse over de vraag of de G-plek bestaat.

Clitoris ontdekt.

De Australische urologe Helen O’Connell ontdekte in 1998 dat het knobbeltje dat we clitoris noemen slechts het uitwendige deel is van een samenhangend stelsel van zwellichamen dat tot in de wanden van de vagina doorloopt. Bijzonder, maar niet helemaal nieuw. Want ook in de oudheid had Claudius Galenus, een dokter uit het Romeinse Rijk al de theorie dat de clitoris dezelfde grootte heeft als een penis, beide in niet-erecte toestand.  En in 1844 verscheen een gedetailleerde tekening door George Ludwig Kobelt, een Duitse anatomist, van de interne en externe clitoris. Zijn conclusie was dat ‘de structuur gelijk is aan de man.’

de ontdekking van de clitoris

De clitoris stimuleren en haar een intens orgasme bezorgen?

Daar zijn eenvoudige trucjes voor die wij graag met jullie delen!

Eerst opwarmen

Voordat je begint met clitoris stimulatie is het belangrijk dat de vrouw is lekker opgewarmd is. Als ze eenmaal lekker in de stemming is kan ze zich helemaal overgeven. Een mooie manier om dat te doen is door haar een massage te geven.

Begin met haar betasten rondom de vagina als ze haar slipje nog aan heeft, dus niet alleen de clitoris maar juist ook de zijkanten, erboven, eronder, de schaamlippen en rondom haar vaginale opening. Met je handen wrijf je over haar slipje en met je vingers masseer je de ingang van haar vagina (zonder haar slipje in te gaan). Je mag best wat druk gebruiken zodat haar vagina goed doorbloed wordt.

Een intens orgasme via de clitoris

Is ze eenmaal in de juiste stemming, trek dan haar slipje uit, nu kun je haar gericht gaan stimuleren. Door voorzichtig haar schaamlippen een beetje naar buiten te trekken komt haar clitoris bloot te liggen. Gebruik een glijmiddel als je haar clitoris met je vingers wilt stimuleren, dat is prettig omdat het dan lekker vochtig is, of gebruik wat van haar eigen vaginale vocht, door even haar vagina in te gaan.

Maak vervolgens zachtjes ronddraaiende bewegingen met je vingers op haar clitoris of laat ze op en neer over de clitoris bewegen. Door verschillende bewegingen te gebruiken ontdek je waar zij goed op reageert. Je kunt, terwijl je met hand haar clitoris stimuleert, met je tong haar tepel verwennen. Veel vrouwen vinden dat heerlijk.

Je kunt ook zachtjes op de clitoris kloppen in plaats van alleen maar wrijven. Gebruik hiervoor je vingertop en wissel snelheid en druk met elkaar af. Dit kan zacht of juist wat harder zijn en langzaam tot snel qua snelheid.

Stimulatie met de tong

Ga je haar clitoris stimuleren met je tong, dan vinden de meeste vrouwen het vaak prettig als je je tong breed maakt. Zo bestrijk je het hele gebied in één keer. Spreid de schaam lippen met je ene hand waardoor de clitoris helemaal vrij komt te liggen waardoor je er nog beter bij kunt. Met je andere hand kun je voor extra opwinding zorgen door haar tepels te verwennen.

Let op: Haar clitoris zit onder een soort kapje. Vaak is directe stimulatie teveel voor een vrouw, maar Je kunt proberen het kapje eens voorzichtig omhoog te trekken om te zien hoe zij reageert op meer direct contact.

Extra opwinding

Wil je haar orgasme langzaam opbouwen? Bouw dan korte pauzes in. De opwinding zal dan wel iets wegzakken, maar alleen maar om daarna nog heftiger terug te komen. Vaak vinden mannen het fijn om de vrouw zo snel mogelijk naar het orgasme te leiden, maar toch is het het proberen waard als je weet dat haar orgasme uiteindelijk waarschijnlijk een stuk intenser zal zijn.

Meerdere orgasmes

Is ze klaargekomen en wil je haar nogmaals laten genieten? Dat kan, in tegenstelling tot mannen hebben vrouwen weinig tijd nodig om er weer klaar voor te zijn. Neem een korte pauze waarbij je je vingers op haar vagina laat liggen. Niet bewegen, gewoon rustig blijven.. Zodra ze weer op adem is gekomen kun je haar met je vingers voorzichtig weer opwarmen. Na een orgasme zijn alle erogene plekken extra gevoelig dus doe dat met de nodige voorzichtigheid.

Goed om te weten

Natuurlijk is niet elke vrouw hetzelfde en kan iedereen op zijn eigen manier opwinding ervaren. Dit zijn tips die voor veel vrouwen prettig zijn, maar biedt natuurlijk geen garantie. Probeer daarom samen uit wat jullie fijn vinden en bespreek met elkaar jullie wensen en behoeftes. En vergeet vooral niet om zelf ook te genieten!

Als het goed is kennen jullie jezelf op seksueel gebied veel beter na een tijdje. Dat is voor velen het moment waarop ze speeltjes zoals vibrators introduceren.

Verschil in mondjes, tuutjes of opzetkapjes vibrators

We noemen ze luchtdrukvibrators maar eigenlijk zijn het helemaal geen vibrators. Het zijn seksspeeltjes die [...]

Review Tracy’s Dog OG Flow Bean Vibrator

Tracy’s Dog OG Flow Bean is een luchtdrukvibrator zoals de Womanizer Duo en de Lelo [...]

Satisfyer Pro 2 Generation 3 vs. Pro 2 Next Generation

In 2023 heeft Satisfyer de 3e generatie van de succesvolle Pro 2 uitgebracht. De vorige [...]

1 Reactie

Womanizer OG review, de Womanizer voor de G spot

1 We hebben de Womanizer OG geprobeerd en hier is onze eerlijke recensie.1.1 Wat is [...]

Hoe reinig je sextoys het beste?

Veel voorkomende vraag is  “hoe reinig je je sextoys het beste?” 1 Daar gaan we [...]

1 Reactie

Waarom elke vrouw een luchtdruk vibrator moet hebben

De luchtdrukvibrator is enorm populair bij alle vrouwen. Hoe komt dat? Wat is het en [...]

Dame Aer, die wil je hebben.

1 We gaan niet liegen.1.1 Wat is een luchtdrukvibrator?1.2 Dame aer suction toy.2 Review Dame [...]

We-Vibe Melt, of liever een Womanizer?

De bedoeling is dat je de smalle en kleine We-Vibe Melt tussen jullie in legt [...]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Als je bij ons winkelt, krijg je cookies.