Raakt je clitoris gevoelloos als je een vibrator gebruikt?

Het is een vraag die regelmatig gesteld wordt: ‘Ik hoorde dat je clitoris gevoelloos kan worden als je te vaak een vibrator gebruikt. Is dat ook zo?’ Het korte antwoord: Nee.

De meeste vrouwen vinden het nog wel eens lastig om toe te geven, maar puntje bij paaltje hebben ze bijna allemaal wel iets zaligmakends in het nachtkastje liggen. Denk aan een trillende lippenstift, tintelend glijmiddel of een vibrator.

Iedereen moet uiteraard doen waar hij of zij zich fijn bij voelt, met het uitvoeren van beestachtige standjes of het hebben van een stedentrip tussen de lakens kom je namelijk ook een heel eind. Maar als we de bovengenoemde vrouwen mogen geloven is het niet hebben van een luchtdruk vibrator een groot gemis.

We kunnen dat alleen maar beamen. Luchtdrukstimulatie zorgt er namelijk voor dat je binnen de kortste keren naar het plafond schiet. Je komt klaar op een heel andere manier dan je waarschijnlijk gewend bent. Daarbij zijn de orgasmes niet alleen heftiger dan wanneer jij of je partner je via de clitoris bevredigt, je hoogtepunt duurt ook langer. Alleen maar voordelen dus.

Voelt je clitoris gevoelloos?

Je clitoris is een gevoelig plekje. Het is verschillend per vrouw, maar het is normaal dat je clitoris met een vibrator na een paar minuten, kwartier of zelfs na een uur ietwat gevoelloos aanvoelt. Je hebt achtduizend zenuwuiteinden in je clitoris, die worden niet minder gevoelig door het gebruik van een vibrator. Maar, het kan wel zijn dat je door het gebruik van een speeltje steeds meer gewend raakt aan de intensiteit van de trilling, het makkelijk opgewonden raken en uiteindelijk het orgasme. Je bouwt de mate waarin je klaarkomt door veel oefenen steeds sneller op. Maar het is niet zo dat je clitoris gevoelloos wordt.

Is dat erg? Ja, op dat moment waarschijnlijk wel, want je zal moeilijker tot een orgasme kunnen komen. Zeker wanneer je al een paar keer eerder bent klaargekomen. Op de langere termijn is er echter helemaal niets aan de hand. Meestal komt al je gevoel vanzelf weer terug na een nachtje slapen.

Daar komt bij dat een luchtdruk vibrator ervoor zorgt dat je heel snel opgewonden raakt, hierdoor heb je minder tijd om afgeleid te worden. Voor jezelf of je partner geldt dat je langer de tijd nodig hebt om in die stemming te komen. En dus heb je ook meer tijd om afgeleid te worden. De spanningsboog van het klaarkomen is gewoon korter. Vingers kunnen nou eenmaal niet dat gevoel nabootsen.

Variatie

Een vibrator stimuleert je op een compleet andere manier dan vingers, een tong of een penis. Een vibrator is echt puur gericht op je clitoris en vaak gebruik je die vibrator ook in je eentje. Als je alleen bezig bent word je niet afgeleid en kun je je ongestoord richten op je eigen genot en orgasme. Ik kan in mijn eentje vaak al binnen één minuut klaarkomen, maar met mijn partner heb ik daar meer tijd voor nodig. Met of zonder vibrator. En dit ‘probleem’ zit toch echt tussen mijn oren en niet tussen mijn benen.

Het kan zijn dat je clitoris gevoelloos wordt als ze intensief en vaak gestimuleerd wordt. Vrouwen die een vibrator gebruiken, zullen de intensiteit na een tijdje dan ook moeten opdrijven om klaar te komen. Gelukkig kunnen de vagina en de clitoris ook opnieuw wennen aan zachtere aanrakingen. Het orgasme zal bovendien ook anders zijn als de stimulatie minder intens is, want dan is er meer ruimte voor variatie. Overweeg dus zeker om je fijne vriend eens af te wisselen voor je vingers of die van je partner en wees creatief. Hoe meer je varieert, hoe beter je orgasmes zullen zijn.

Conclusie

Dus lieve mede vibratorgebruikers of vibratorgebruikers in spe, dat je clitoris gevoelloos wordt door het gebruik van een luchtdruk vibrator is een fabeltje. Je moet je alleen iets meer focussen op de ‘opwinding’ én zorgen dat je niet afgeleid wordt, wanneer je partner zijn of haar stinkende best doet.

Vibrators zijn een geschenk uit de hemel voor heel wat vrouwen. Niet alleen vrijgezellen hebben er baat bij, ook zij die zichzelf graag eens (laten) plezieren genieten er met volle teugen van.

Geniet van seks met een vibrator, alleen of met een partner. En geniet ook van seks zonder een vibrator. Kun je alleen maar klaarkomen mét vibrator? Doe dat dan en geniet!

3 reacties op “Raakt je clitoris gevoelloos als je een vibrator gebruikt?

  1. Pingback: Alles over sperma.

  2. Pingback: Luchtdrukstimulatie voor de heerlijkste orgasmes. - OpenBlogger

  3. Pingback: Waarom elke vrouw een luchtdruk vibrator moet hebben - Luchtdrukvibrator.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Als je bij ons winkelt, krijg je cookies.